Pineapple-Speculoos-Cheesecake


Ingrediënten (uit de Colruyt)
– 1 vel uitgerold kruimeldeeg (versmarkt, Marc Payot)
– 500 g halfvolle verse kaas
– 4 eieren
– 225 g ananasstukjes op sap (blik)
– 150 g suiker
– 75 g speculaas
– 30 g puddingpoeder vanille
Voorbereiding
– Laat de ananasstukjes uitlekken.
– Verkruimel de speculaaskoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
– Scheid het eiwit en eigeel van de eieren.
Bereiding(15 min. + 45 à 55 min. in de oven )
1. Leg het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm). Druk goed aan en prik er een paar keer in met een vork.
2. Leg 3/4 van de verkruimelde speculaas op de bodem en verdeel er de ananasstukjes over.
3. Klop de eidooiers los met het puddingpoeder, roer er de suiker en de verse kaas door.
4. Klop de eiwitten heel stijf en meng ze voorzichtig door de kaasbereiding.
5. Giet het mengsel in de taartvorm en spreid mooi uit. Verdeel de rest van de verkruimelde speculaas langs de rand van de taart.
6. Schuif in een op 175 °C voorverwarmde oven gedurende ± 45 à 55 min. De taart is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.
7. Laat de taart goed afkoelen voordat u stukken er uit snijd
8. Smullen maar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: